Oni nehajlujú, oni len upaľujú


Srandičky z toho ako sa niekto pokúša regulárnych fašistov, ktorí kandidovali, kampaňovali a nakoniec sa aj dostali do parlamentu ako poslanci fašistickej ĽSNS, prefarbiť na tvrdých kresťanov sú samozrejme zábavné. Zvlášť keď ten niekto je Boris Kollár, politik ktorý, ako sa sám chváli, nepremýšľa rozumom, ale celkom iným orgánom.

Akurát popri všetkom tom uťahovaní si z niečoho, čo je najpravdepodobnejšie kombináciou podlosti, snahy ostať pri zdroji verejných peňazí za každú cenu a autentickej ľudskej hlúposti nielen samotného Kollára, ale predovšetkým elektorátu, pred ktorým si takú ekvilibristiku možno vôbec dovoliť, sa tu akosi zabudlo na jednu oveľa podstatnejšiu vec. 

Dajme tomu, že naozaj sú voliči natoľko zadubení, že mu na to skočia a príjmu fakt, že Kuffa a spol nie sú náckovia, ale tvrdí kresťania. Je to veľmi realistický scenár, koniec-koncov nedávno Matovič okecal, že tí istí náckovia nie sú náckovia, ale vlastne prorodinní politici. Čiže Kollár vzal Kotlebových ľudí a aby ich vylepšil na maximálnu možnú mieru, tak sa nás, respektíve tú časť nás, ktorá je natoľko mentálne mdlá, že mu by mu na to mohla potenciálne skončiť, snaží presvedčiť, že to sú len takí obyčajní náboženskí fanatici. Pretože to presne je význam pojmu tvrdý kresťan, dokonca aj vo svete Borisa Kollára. Tvrdý kresťan = fanatický vyznávač kresťanskej viery. Tá najlepšia podoba Kuffu s Tarabom, to najkrajšie čo o nich dokáže povedať človek, ktorý ich bytostne potrebuje, aby mohol ešte aspoň chvíľku napĺňať svoje súkromné, vyčísliteľné ambície ako člen vládnej koalície je, že sú náboženskí fanatici. 

Pointa je v tom, že haló, tu sa bavíme o vláde v sekulárnom štáte a vy sa nás snažíte uchlácholiť, že nič sa nebojte, nechceme aby vám vládli fašisti, chceme aby vám vládli náboženskí fanatici. A to je úplne jedno, či sú títo zhodou okolností tvária ako kresťania. Mohli by sa tváriť ako moslimovia, židia, hindiusti, pastafariáni, čokoľvek. Je to fuk, sú to náboženskí fanatici.

Náboženský fanatizmus nemá čo v 21, storočí vládnuť v sekulárnej krajine, v Európskej únii. To ani nie je nijako kontroverzné tvrdenie, to je úplne normálny fakt vyplývajúci z nezlučiteľnosti toho čo je v ústave - že sa neviažeme na žiadne náboženstvo a toho, keď sa niekto prezentuje ako náboženský fanatik. A to sa Kuffa s Tarabom, ale napríklad aj s už existujúcim vládnym poslancom Kuriakom rozhodne prezentujú. Ešte aj Boris Kollár to tvrdí, akurát na to používa spojenie tvrdí kresťania, pretože skrátka Freud. 

Podľa môjho a naozaj len môjho celkom subjektívneho názoru, náboženskí fanatici nemajú byť ani v parlamente a dokonca by im nemalo byť ani len umožnené pracovať vo verejnej správe. Pretože sú fanatici a len ťažko možno uveriť, že ortodoxný fundamentalista dokáže byť nestranným štátnym zamestnancom. Ale ako hovorím, to je len môj názor a nikam nekandidujem, aby som ho vyžadoval. Žiadne levy neprichádzajú, hovorím len o fanatikoch, nie o umiernených veriacich. Posúdenie toho, kto je bežný veriaci a kto je fanatik by malo byť v rukách odborníkov na náboženské prejavy. V tomto konkrétnom prípade mi ale vyhovuje sa pridať k tomu, čo hovorí Boris Kollár, keď kuffy sám označil za tvrdých kresťanov a to ešte k tomu v snahe povedať o nich to najlepšie, čo sa dá. 

Čiže, keď sa bude to bájne liberálne krídlo OĽaNO, alebo v princípe hocijaký demokraticky zmýšľajúci poslanec náhodou rozhodovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia, či podporiť vládnutie s ďalšímí štyrmi Kuriakmi naverbovanými priamo z hnedej kotlebovskej žumpy, tak si síce môže dať tú intelektuálnu námahu a prijať mafiánov naratív, že to nie sú fašisti, ale len tvrdí kresťania. Akurát stále to sú ešte tvrdí kresťania. Náboženskí fundamentalisti, fanatici… nazvite si to ako chcete. A vaša najlepšie vedomie a svedomie bude musieť žiť s tým, že idete vládnuť presne s takými ľuďmi, ktorí v demokracii nemajú absolútne čo i len pričuchnúť k moci, pretože ju, tak ako je to vpísané v samotnej podstate fanatizmu, nemôžu a nedokážu vykonávať nestranne a demokraticky. 

Všetko, čo vlastne Boris Kollár spravil, je že zaostalých milovníkov hajlovania prefarbil na zaostalých upaľovačov bosoriek. 


Zverejnenie komentára

5 Komentáre

  1. Výborne napísané 👍

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hlavne im v noci nezvonit na zvoncek, lebo to by bolo bakane. Z tohto clanku sa isto skorej doseru.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Áno, pojem tvrdý kresťan je fascinujúci. Najmä z úst multiotecka. Problémy s RKC a bigoťákmi som predpovedala už v decembri 1989, ale že to zájde až tak ďaleko som nečakala.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. sam by som to lepsie nenapisal 😉

    OdpovedaťOdstrániť
  5. si vymletý ako vždy nenávistný progresivny nacko nič iné

    OdpovedaťOdstrániť

Sem môžeš napísať komentár, pretože komentáre tu zatiaľ sú. Ak sa to bude zneužívať, komentáre nebudú.