Konečne poriadne zlo!


Zo všetkých superhrdinov, Superman a Captain America sú tí najdrbnutejší trtkovia, akých kedy stránky komixov a filmové plátna nosili. To je bez debaty, konkuruje im ešte Mirek Dušín, ale to nie je superhrdina. Keby ostalo len pre nich, nedotkol by som sa tohto žánru ani Bubkovou palicou. Našťastie tvorcovia počítali s tým, že nielen plochou propagandou je človek živý a nie všetci diváci superhrdinoviek musia nutne mať sedem rokov a vytvorili celé plejády oveľa ľudskejších postáv. Normálne aj s charaktermi, takže nakoniec sa to dá pozerať, aj keď vaše videnie sveta nekopíruje posolstvo o dobre a zle zjavené Igorom Matovičom posledných dní. 

Ale aj tak, či už v marveláckom alebo DC svete je to na môj vkus predobrované. Skrátke prostredie ideálne stvorené buď na paródie alebo, aby ho niekto postavil na hlavu. Za paródie samozrejme vystupuje Deadpool, a za marvelovky obrátené hore nohami, nech sa páči, The Boys.

The Boys je seriál z produkcie Amazon Prime plný super hrdinov, ktorí sú väčšinou hrozní hajzli, miestami dalo by sa povedať mocibažní, fašizoidní zločinci a popri tom ešte aj nerobia nič iné, len slúžia mocnej korporácii v jej snahe buď zarobiť alebo aspoň ovládnuť svet. Marvelovka vyvrátená naruby na to ako jednovetový popis funguje dokonale. Keby to nebolo také prelezené sexom a tým myslím mimoriadne nad pomery zvrhlým sexom, tak to s radosťou pozerám s deťmi, ktoré ma koniec koncov priviedli k tým pôvodným nevyvráteným marvelovkám. Takto je to zábava pre dospelých a aj tí občas radšej odvrátia zrak. 

 Z troch sérií som zatiaľ videl ešte len prvú, čiže neviem ako to pôjde ďalej, ale nateraz je Boys vyzerajú na byť súboj besniaceho zla s tlejúcim dobrom, pričom samozrejme ani dobre nie je úplne celé dobré. Je to napínavé a je to aj sranda - tá nepramení len z porušovania pravidiel superhrdinského žánru, a že ich teda autori porušujú s nesmiernou radosťou.  

The Boys sú cynická, čierna, miestami špinavá zábava. Funguje to aj bez toho, aby ste poznali iné superhrdinské seriály, stačí len byť oboznámený s najobvyklejšími žánrovými klišé. 


Ďalšie stovky recenzií seriálov filmov a kníh nájdeš priamo na blogu Muža, ktorý má veľa času

Zverejnenie komentára

2 Komentáre

  1. v tretej sérii si užiješ dokonalú scénu
    keď Termit masíruje svojho kamoša zvnútra .
    Vašečka sa pri nej urobil spolu s Kuriakom .

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nedávno som si pozrel seriál The Boys a zistil som, že je neuveriteľne zaujímavý. Premisa seriálu o superhrdinoch, ktorých kazí moc a sláva, je osviežujúcim pohľadom na tradičný žáner superhrdinov. Postavy sú zložité a chybné a dej je pútavý a nepredvídateľný. Celkovo seriál The Boys vrelo odporúčam každému, kto hľadá podnetný a zábavný televízny seriál.

    OdpovedaťOdstrániť

Sem môžeš napísať komentár, pretože komentáre tu zatiaľ sú. Ak sa to bude zneužívať, komentáre nebudú.