TEST: Ste Žid 21. storočia?


Možno ste si povšimli, milí čitatelia, že veľmi frekventovaným rečovým obratom týchto dní sa stalo spojenie “Žid 21. storočia”. Používa sa vo forme prirovnania - ako súhrn krívd, predsudkov, hrozieb a iných neprávostí páchaných, či už reálne alebo domnele, na osobnosti konkrétneho človeka. Takí ľudia potom môžu vyjadriť svoj subjektívny odhad, že sa považujú za “Žida 21. storočia”. Byť “Žid 21. storočia” je samozrejme veľmi tragická situácia a mnoho ľudí je tak dnes logicky vystrašených, priam až zdesených, či sa také niečo môže prihodiť aj im. Viacero čitateľov nám napísalo do redakcie, aby nás poprosilo o posúdenie ich osobnej situácie a či náhodou nevyhovujú kritériám toho, že by sa mali cítiť ako “Žid 21. storočia”

Preto sme za pomoci sociológov, historikov, psychiatrov a detských psychológov zostavili tento jednoduchý test, ktorý vám dokáže spoľahlivo odpovedať, či sa kvalifikujete na to, aby ste sa cítili ako “Žid 21. storočia” a následne, do akej miery je z vašej strany opodstatnené o sebe také niečo tvrdiť. Odpovedzte si úprimne na tieto otázky, rátajte si body a na konci nájdete vyhodnotenie.


1. Zdá sa vám, že vás ľudia tak vo všeobecnosti nemajú radi? Vyjadrujú vám rekordnú nedôveru, robia si z vás srandu a inak prejavujú svoje negatívne emócie voči vašej osobnosti?

Áno: + 1 bod
Nie: - 1 bod

2. Máte dojem, že sa tieto negatívne emócie voči vám absolútne nezakladajú na realite a vašu osobnosť hodnotia nanajvýš nespravodlivou optikou?

Áno: 0 bodov
Nie: 0 bodov

3. Kritizujú vás médiá za chyby, ktoré ste urobili vo svojej práci?

Áno: + 2 body
Nie: - 1 bod

4. Žijete v štáte, kde sú pri moci takzvaní “úprimní kresťania”, presne ako tomu bolo počas vojnového Slovakštátu, keď pod ich dozorom prebiehal holokaust?

Áno: + 20 bodov
Nie: 0 bodov

5. Ste jedným z tých “úprimných kresťanov” a/alebo ste to vy, kto kopu tých “úprimných kresťanov”, dostal k moci a dosadil na dôležité posty?

Áno: - 700 bodov
Nie: + 5 bodov

6. Máte kamarátov a/alebo spolupracovníkov či podporovateľov medzi fašistami a dobre s nimi vychádzate?

Áno: - 900 bodov
Nie: + 10 bodov

7. Ste na čele vládnej koalície s ústavnou väčšinou a ovládajúcou všetky zákonodárne, exekučné a silové zložky štátu?

Áno: - 1000 bodov
Nie: + 5 bodov

8. Hrozí vám alebo vašim blízkym smrť, deportácia či strata majetku len kvôli vašej viere, národnosti alebo názorom?

Áno: + 1000 bodov
Nie: - 100 bodov


Vyhodnotenie:

Viac ako 1000 bodov
To je zlé. Vaša situácia je mimoriadne tragická a označenie “Žid 21. storočia” je vo vašom prípade úplne namieste. Ak sa vám dá, emigrujte niekam do bezpečia. 

Viac ako 0 a menej ako 1000 bodov
Je možné, že pociťujete istý diskomfort a naozaj otvorene neprajné a kritické prostredie môže vo vás občas vyvolať dojem, že ste prenasledovaný podobne ako boli Židia v 30. a 40. rokoch minulého storočia. Dovoľte nám vás však ubezpečiť, že situácia nie je zďaleka taká vážna, ako sa vám zdá a rozhodne vás neoprávňuje označovať sa za “Žida 21. storočia”. To je skrátka úplne iný level. 

Menej ako 0 bodov
Dobrá správa je, že ste úplne v bezpečí a nič vám nehrozí. Zlá správa je, že ak použijete na seba prirovnanie “Žid 21. storočia” bude to vyzerať nielen smiešne, ale priam až hovadsky a bude to pomerne jasný dôkaz, že ste hlboko narušená osobnosť s prejavmi histriónstva, mesiášskeho komplexu a vážnej narcistickej poruchy. Bežní občania na to majú mnoho pomenovaní, ktoré asi na svoju adresu bežne počúvate a psychiatri vo všeobecnosti tento stav označujú ako “Igor Matovič hocijakého storočia”. A to je prirovnanie, ktoré pokojne na seba používať môžte. 


Zverejnenie komentára

1 Komentáre

  1. V otázke č. 5 by za kladnú odpoveď malo byť 700,5 bodu. Ostatné dokonalé. Zatiaľ najlepší test (:

    OdpovedaťOdstrániť

Sem môžeš napísať komentár, pretože komentáre tu zatiaľ sú. Ak sa to bude zneužívať, komentáre nebudú.